project details

Project Name: The Beach at JBR

Client: Meraas Holding

Location: Dubai

print

Between Jumeirah Beach Residence and the public beach,is ‘The Beach’, a  shoreline promenade that connects a variety of mixed-use zones. From concept to completion, Cracknell retained the original vision which was to create a vibrant outdoor urban environment. The result being that ‘The Beach’ has rapidly become a popular destination.

Three corridors link these various zones whilst showcasing the beachfront setting. Landscape elements include an intricate granite mosaic paving and reflective water pools with olive trees appearing to ‘rise’ out of the water which add a calming and cooling effect to the main plaza and its outdoor seating and dining terraces. Other feature design elements include courtyards, an interactive water play area, a jogging track and fitness stations, an amphitheatre and an outdoor cinema.

Awarded: Twice National Winner in the 2015 MEED Quality Awards in association with Mashreq for the UAE Building Project of the Year as well as a UAE winner in the Leisure and Tourism category.

Locate an office